ВЕСТИ

Ажурирано на 3 декември 2022 година

 

За следните 4 месеци, до 31 март 2023 година, времетраењето на престојот по пат ќе биде продолжено од 30 дена на 45 дена за имателите на пасоши од земји ослободени од виза.

Покрај тоа, за Виза на пристигнување, должината на престојот ќе биде продолжен од 15 дена на 30 дена во истиот период од шест месеци.

Проверете ја нашата Водич чекор по чекор за да добиете виза или ако планирате да останете овде подолго, проверете го Долгорочни опции за виза.

Определување

фотографија од кафена клупа во близина на базен

5 од најдобрите хотели со 5 ѕвезди во Тајланд [2022]

Сега, кога Тајланд е целосно отворен за туристи без никакви ограничувања, а цените се сè уште пониски од кога било, најдобро време е да имате...

Септември 22, 2022

кутија со бела и црвена ознака

Виза за Тајланд | Водич чекор-по-чекор

Процесот на посета на Тајланд е многу јасен. Правилото за виза при пристигнување и шемата за ослободување од виза им овозможува на посетителите-

Септември 20, 2022

пет кафени дрвени чамци

Најдобро патничко осигурување за патување во Тајланд

Неверојатните плажи на Тајланд, кристално чистите води, бучните локации и други одлични сцени се задолжителни за туристите. Кога станува збор за патување, за некои

Август 27, 2022

бел и црвен авион на небото

Како да ги најдете најевтините летови

Тајланд е фантастична туристичка дестинација, особено за оние кои уживаат во тропските плажи и земји со широко историско и културно потекло. Сепак, патувањето не е...

Септември 12, 2022

 

2 мажи во жолто и црн костум акциони фигури

Долгорочни опции за виза во Тајланд

Откако ќе ја добиете вашата краткорочна виза, возбудливо е да започнете да резервирате летови, да барате хотели и да се обидувате да ги добиете најневеројатните зделки на-

Август 7, 2022

жена во жолто-црвено тенџере и кафеави шорцеви што стои на карпата во близина на телото

Планирајте го вашиот одмор во Тајланд

Планирајте го вашиот одмор во Тајланд Кога ќе помислите на одмор во Тајланд, најверојатно овој луксузен одмор го сметате за одмор што не е дофат. Сепак, добивањето-

Август 22, 2022

ВАЖНИ ИНФОРМАЦИИ 

Тајланд е целосно отворен за сите туристи од целиот свет!

Од 1 октомври 2022 година, Сите патници кои ги исполнуваат условите за влез без доказ за вакцинација или резултат од тестот за COVID-19.

Исто така, нема услов патниците да покажат здравствено осигурување пред пристигнувањето (иако е многу се препорачува да има еден).

SHA plus хотели, SHA extra plus, Thailand Pass, test & go и програмите за песок се повеќе не е потребно за влез во Тајланд.

Тајландската карта повеќе не е потребна од 1 јули 2022 година.

Пред 1 јули 2022 година, странските патници ги имаа следниве правила пред пристигнување:

Патници потребни за да се обезбедат детали за пасош, вакцинација и здравје од 10,000 долари Полиса за осигурување да добие одобрение Тајландски премин.

Процесот на регистрација за Тајланд Пас бараше резервација од 5 дена на SHA+ хотел и патничко осигурување од не помалку од 10,000 долари.

Барате лет? обидете се Skyscanner or Киви.

Веќе тука во Тајланд? мора да изнајми автомобил? дали претпочитате други начини на транспорт? заинтересиран за атракции?

Погрижете се да имате: